Rotterdam en omgeving

Dierentuin Rotterdam

De Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, opgericht in 1857, is een van de oudste dierentuinen in Nederland en staat bekend om zijn succesvolle fokprogramma’s. Hoogtepunten hiervan zijn een aantal jonge olifanten, en ook de zeldzame rode panda, fascinerende wezens om te zien als ze de grote omheiningen verkennen die ontworpen zijn om op hun natuurlijke leefomgeving te lijken.

Natuurlijke leefomgevingen zijn hier zelfs een prioriteit: het Aziatische deel omvat een moerasbos met twee grote volières voor exotische vogels, een Mongoolse steppe, een vleermuizengrot, een Chinese tuin, en talrijke inheemse wezens uit de streek.

Ook de moeite waard is het Oceanium van de dierentuin, een uitstekend aquarium met een grote collectie zeeleven uit Amerika. En, als de kinderen na je bezoek nog energie te verbranden hebben, breng dan een bezoek aan Plaswijckpark. Dit leuke familiepark biedt boot- en treinritjes, een avonturenspeeltuin, plus een kinderboerderij.

Adres: Blijdorplaan 8, 3041 JE Rotterdam

rotterdam

Bekijk de Euromast

De Euromast, een van Rotterdams meest kenmerkende monumenten, ligt bij de noordelijke ingang van de Maastunnel. Deze 185 meter hoge toren werd in 1960 gebouwd en herbergt twee restaurants met prachtig uitzicht over de stad, elk op 92 meter hoogte.

Voor sensatiezoekers die meer willen dan een prachtig uitzicht is er de mogelijkheid om naar beneden te abseilen, terwijl wie een unieke overnachting zoekt een van de twee schitterende suites kan boeken die op het 100-meter punt liggen. Er zijn Engelstalige rondleidingen beschikbaar.

Adres: Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam

Delfshaven

Het oude stadsdeel Delfshaven overleefde, in tegenstelling tot veel van de rest van Rotterdam, de Tweede Wereldoorlog grotendeels ongeschonden. Bijgevolg is het door zijn ongerepte oude architectuur een van de populairste plekken in deze grote bruisende stad geworden.

Delfshaven wordt door de Nederlanders vereerd als de geboorteplaats van Admiraal Piet Hein, een 16de-eeuwse held in de lange oorlog van het land tegen Spanje. Voor Amerikanen is het opmerkelijk vanwege de Oude Kerk, waar in 1620 de laatste dienst werd gehouden door de Pilgrims voordat ze naar de Nieuwe Wereld zeilden om Plymouth, Massachusetts te stichten. Dit wordt herdacht met een gedenkteken en een bronzen tablet.

Geniet van een dagtocht vanuit Rotterdam

Er wachten veel aangename uitstapjes binnen een gemakkelijke pendelafstand van Rotterdam. Een van de populairste plaatsen om te bezoeken is Bergen op Zoom, een historische oude stad zo’n 67 kilometer zuidelijker die bekend staat om zijn grote pleinen en aangename voetgangerszones. Je vindt er ook paleis Markiezenhof, een 15de-eeuws herenhuis dat nu een cultureel centrum en museum herbergt met talrijke mooie schilderijen en antieke meubels.

Ook een bezoek waard zijn Breda, 52 kilometer ten zuidoosten van Rotterdam, met zijn musea en monumenten, en de stad Gorinchem, 44 kilometer naar het oosten. Een andere must-see is het Heksenwaaghuis (Museum de Waag) in Oudewater, beroemd omdat het ooit gebruikt werd om van hekserij verdachte personen te wegen. Als je licht genoeg werd bevonden om op een bezemsteel te rijden, was de theorie dat je een heks was (gelukkig voor de vrouwen van Oudewater werd geen van de beschuldigden licht genoeg bevonden om gestraft te worden).

Bron: Taxi Rotterdam Airport